Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Άλλο ένα...μόνο αυτό!


Να το πω? Πάλι βγήκα για ψώνια. Έχω πρόβλημα? Είμαι άρρωστη? Πρέπει κάθε μέρα για να είμαι καλά να παίρνω κάτι. Δεν είναι λογικό αυτό στις μέρες μας εν όψει οικονομικής κρίσης και εν όψει προσωπικού φαλιρισμού! Κάθε μέρα υπόσχομαι στον εαυτό μου πως δε θα φάω σοκολάτες και δε θα ψωνίσω και κάθε μέρα δυστυχώς το κάνω!


Σήμερα περιελάμβανε κάτι τέλεια κασκόλ! Δεν είναι η εποχή τους ακόμα αλλά ελπίζω τώρα πια να έρθει σύντομα γιατί πήρα ένα κασκόλ μωβ με μανίκια και ένα άλλο κασκολάκι μαύρο με κουκούλα και τσεπάκια στις ακριες! Με φώναζαν από τη βιτρίνα ,βέβαια να είμαι ειλικρινής και ένα πορτοφόλι μου φώναζε και μια τσάντα αλλά έβαλα ωτοασπίδες και τα περιφρόνησα αλλά τώρα τα σκέφτομαι.. Έρχεται σαν διαβολάκι στο μυαλό μου και μου λέει πάρε με θα σε βγάλω ασπροπρόσωπη αλλά έρχεται και ο λογαριασμός τραπέζης στο μυαλό μου που μου υπενθυμίζει πόσο έχει κατέβει χωρίς κάποια προοπτική άμεση για να συμπληρωθούν αυτά τα χρήματα!

Περνώντας λοιπόν από μαγαζιά σταμάτησα στο περίπτερο και πήρα ένα περιοδικό ,είδα και το 7 μέρες tv πήρα και αυτό μια και είχε συνταγές τις Αργυρώς. ΣΚ έρχεται λέω να μαγειρέψω στον καλό μου που από οτι φαίνετε θα φωνάξουμε και τους φίλους μας να παίξουμε αυτό το καινούριο ταμπού!
Πέρα απο κάποιες διαστημικές συνταγές που έχει μέσα εχει και μια συνταγή με πολύ όμορφη Φώτο και με υλικά νορμάλ. Σας τη παραθέτω λοιπόν και καλή μου τυχη!


Πένες με πάπρικα , γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια!!

Υλικά:

- 500γρ. πένες
- 2 κρεμμύδια άνυδρα ,κομμένα σε φέτες
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γλ. πιπέρι καγέν(προαιρετικά)
- 500 γρ.γιαούρτι στραγγιστό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1,5 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο


Εκτέλεση:

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λεπτοκομμένα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για 8' .Προς το τέλος του σοταρίσματος πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με την πάπρικα και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα καλά! Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα έχουμε στραγγίσει. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τα ζεστά μακαρόνια ,περιχύνουμε και τα καραμελωμένα πικάντικα κρεμμύδια ,πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.Τα σερβιρουμε και καλή μας όρεξη!

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Όλα αλλάζουν!


Ένα καλό Σαββατοκύριακο πέρασε και ευτυχώς και μια άλλη αργία έρχεται!
Το Σάββατο όπως είχα πει έπρεπε να πάω σε ένα γάμο στη Κρήτη που δυστυχώς δεν πήγα! Δε πήγα λόγω του οτι πλέον δεν έβρισκα αεροπορικά εισιτήρια αλλά δεν επέμεινα κ ολας για το λόγο του ότι πλέον έχω ξεπαραδιαστεί! Παρόλαυτά ένιωθα πολύ άσχημα ,πολύ άδεια εκείνη την ώρα που ήξερα οτι γινόταν ο γάμος. Ένοχη θα έλεγα! Το Ρινάκη μας παντρεύτηκε! Με έπιασε μια νοσταλγία για τις παλιές ζωές ,τους δρόμους που παίρνουμε τις επιλογές μας ,τις εμπειρίες που μοιραστήκαμε. Πόσο μου λείπουν? Αρνούμαι να μεγαλώσω αλλά αρνούμαι να μεγαλώσουν και οι φίλοι μου! Αυτούς που είχα επιλέξει αυτούς θα θελα και πάλι. Γιατί τελικά καταλήγουμε στο να παίρνουμε διαφορετικούς δρόμους? Είμαι άνθρωπος που κολλάω στο παρελθόν , είμαι ανοιχτή σε νέα πράγματα αλλά θέλω μαζί και τους ανθρώπους που αγαπώ! Δε μπορώ εύκολα να δεχτώ τις αλλαγές, θέλω τις φίλες που είχα στο δημοτικό να μπορούσα να έχω και τώρα. Αυτούς που τους νιώθω οικογένειά μου!
Κάνω γνωριμίες άλλα στη ουσία δεν ανοίγομαι, δεν επιτρέπω να μπει κανείς νέος στη ζωή μου!

Παρ όλη λοιπόν τη μελαγχολία που με έπιασε ,πήρα τηλ μια φίλη και πήγαμε για μια ζεστή σοκολάτα και καθίσαμε κουλούρα στο καναπέ και τα λέγαμε! Ξέφυγα λίγο αλλά ήρθε να συμπληρώσει τη μελαγχολία μου και η αλλαγή της ώρας! Δε θέλω ρε παιδί μου! Θέλω μέρα πως θα γίνει? Θέλω να είναι μεγάλη η μέρα! Ε το μόνο καλό βέβαια είναι οτι χορτάσαμε ύπνο!


Χτες Κυριακή πήγαμε με τον Κιαρίκο μου θέατρο, Νοέμβριος λέγεται η παράσταση! Η παράσταση νομίζω οτι περισσότερο ρόλο έχει στο να σου μάθει σε όλους τους χρόνους και τα πρόσωπα το ρήμα Γαμάω! Έλεος!
Το έργο δε λέει και πολλά ,σκιαγραφεί τον Μπούς (ίσως και τον δικό μας τον πρωθυπουργό σε αρκετά σημεία)και τη λεσβία γραμματέα του! Πολύ καλή ερμηνεία Χατζηπαναγιώτη αλλά σαν έργο , κουράζει!
Σήμερα λοιπόν βγήκα για καφεδάκι στα starbucks έκανα κάτι δουλειές που είχα και επιτέλους βρήκα και πήρα τα παπουτσάκια που έπρεπε! Ελπίζω τώρα πια να ησυχάσουν όλα μέσα μου!

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Τούλιπ λείπει?


Και τσάντα πήραμε και ζακέτα πήραμε και μαλλί φτιάξαμε και καφέδες πήρα από τα coffe way buttercream ,καβουρδισμένο αμύγδαλο ,σοκολάτα πορτοκάλι αυτόν τον κύριο butterscotch ρε παιδιά δεν τον βρήκα να τον πάρω!
Τα ερωτήματα παραμείναν ερωτήματα, η καταθλούμπα καταθλούμπα και οι αμφιβολίες επίσης!
Έχει κάτι ο Ερμής μου? Η σελήνη μου, η Αφροδίτη μου δε ξέρω! Είμαι σε μια μόνιμη κυκλοθυμική συμπεριφορά.
Και ενώ όλα βαίνουν καλώς, κάτι λείπει! Τι να ναι αυτό? Μήπως η βαρεμάρα του καναπέ με κάνει να τα έχω όλα αυτά? Μήπως πρέπει να ξεκουνήσω για δουλειά πάλι και ότι κάτσει που λέει κ ο λόγος.. ?Δε βρίσκω άλλη εξήγηση!
Με τον κ. Κιαρίκο τη μια συζητάμε για σπίτι και την άλλη είμαστε σε μια βαρεμάρα απίστευτη! Με νευριάζει που δουλεύει τόσο πολύ και που όταν συναντιόμαστε η κούραση είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του και ενώ εγώ έχω όρεξη για περπάτημα , για σινεμαδάκι και καφέ εκείνος είναι κουρασμένος και μου δείχνει με το ύφος του το λυπημένο, τη μιζέρια! Αχ τι μαγνήτη έχω ο πρώην έτριβε τη κοιλιά του και ήθελε μονίμως να κοιμάται και τώρα αυτό.. Εγώ φταίω δε μπορεί, εγώ! Έχω παιδί μου δυνατή προσωπικότητα και τους βγάζω off!
Σήμερα λέω μόλις θα φύγουν οι βουρδούλακες και θα βγει το φώς της ημέρας να συναντήσω το ναυτάκι μας, να πιούμε καφεδάκι και να πάμε γιαυτα τα παπουτσάκια. Μήπως επειδή δε βρήκα να πάρω τα κατάλληλα παπουτσάκια έχει παραμείνει η μελαγχολία? Βρε λες?

gooden morning!!

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Home sweet home!


Ά πα πα το Λιτσάκι δε μας τα λέει καλά! Έλεγε χτες " απο το βράδυ θα μπείτε σε μια πολύ καλή περίοδο από τις πιο καλές κ ολας η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Νοέμβρη". Καλέ από χτές το βράδυ πονάει όλο μου το σώμα η μέση ,η κοιλιά ο φρονιμίτης και έχω και έναν τρομερό πονοκέφαλο! Μήπως δεν είμαι Κριός?

Είναι λίγο μουντά σήμερα ή μου φαίνεται? Να χαρώ για να λυπηθώ ,δεν ξέρω!
Σήμερα θα συναντήσω πάλι τον μεσίτη ο οποίος προσπαθεί να μου πουλήσει ένα σπίτι.
Ρετιρέ στον 4 όροφο με τζάκι όλα κομπλέ σε καλή τιμή, κατα τη γνώμη του πάντα!
Το κακό είναι οτι συμφωνεί και ο Κιαρίκος! Τι θα κάνω? Σε ποιον να πω τον πόνο μου? Σε ποιον να πω οτι εκεί που χτίζεται αυτή η πολυκατοικία ακριβώς από πίσω έχει ένα μνημείο (έτσι το λέει...)με οθωμανικούς τάφους? Και γιατί εμένα μου κάνει κάτι το τρομερό να έχω στο μυαλό μου οτι σε πολύ μικρή απόσταση από το σπίτι μου θα έχει τέτοια μνημεία!! Όχι πείτε μου είναι αμελητέο αυτό το γεγονός? Τι να το κάνω το ρετιρέ αμα ξυπνάω μέσα στα μεσάνυχτα και αντικρίζω τέτοιο θέαμα! Είναι στο πίσω μπαλκόνι βέβαια και μου λέει ο Κιαρίκος μου Θα βάλουμε τέντα στο πίσω μπαλκόνι, θα το κλείσουμε αν θες δε θα βλέπεις τίποτα ...και στο κάτω κάτω δεν έχει νεκρούς μέσα μόνο μάρμαρα είναι,δες το κ έτσι!
Πείτε μου είμαι τρελή που ανατριχιάζω στην ιδέα? Σήμερα είπα να δώσω μια τελευταία ευκαιρία και να πάω να το ξαναδώ! Όλα τα υπόλοιπα , οι χώροι ,το τζάκι ,οι μπαλκονάρες είναι πολύ καλά , το ομολογώ! Όμως σπίτι δεν παίρνεις κάθε μέρα έτσι δεν είναι? Τι είναι μπλουζάκι απο Ζάρα?Το παίρνεις ε και αν δε το βάλεις έ δε χάθηκε κ ο κόσμος!


Αλήθεια τώρα που είπα για ρούχα ισχύει οτι σήμερα θα είναι κλειστά τα μαγαζιά? Έχω μια μελαγχολία και θέλω να τη πνίξω με κάνα ζευγαράκι παπουτσάκια μαύρα που ψάχνω. Ε και ένα φουλαράκι δε θα με χαλούσε όπως και μια μαύρη μεγάλη τσάντα γιατί είναι το μόνο χρώμα που δεν έχω! Διάλειμμα στα green για τον τέλειο καπουτσίνο λάτε και κάνα ανοιχτό σάντουιτς στα δύο για να ξεγελάς της θερμίδες! Αχ και μόνο που το σκέφτηκα έλαμψε χαμόγελο στο Κιαρέϊκο μουτράκι μου !Που είσαι jirashimosu? Έχουμε δουλειές!!

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Ουφ!


Το θεατράκι αναβλήθηκε δυστυχώς! Γαμώτο τι συμβαίνει κ όλα αναβάλλονται την τελευταία στιγμή? Ούτε σινεμαδάκι το ΣΚ που προγραμμάτιζα πήγα ,ούτε και θεατράκι! Βέβαια δε θα τα παραδώσω έτσι εύκολα τα όπλα,θα πάω! Το ΣΚ! Αν είμαι εδώ!

Έχτες το πρόγραμμα το τήρησα κατα γράμμα! Όπως και το οτι πήγα σ ένα μικροβιολογικό ζήτησα να μιλήσω τέλος πάντων με την αρμόδια, η οποία παρεπιπτόντως μόνο χτές έφυγε νωρίτερα και άφησα στην ηλίθια γραμματέα το βιογραφικό μου όπου βιάστηκε να μου πει οτι δεν ενδιαφέρονται για προσωπικό αλλά μου έκανε τη χάρη και το πήρε!
Να της ρίξω μία ανάστροφη να της πεταχτούν οι μύξες όξω! Η σιχαμένη! Αμέσως να το γεμίσει αρνητική ενέργεια το καημένο βιογραφικάκη μου.


Πήγα και γυμναστήριο! Ε λοιπόν 35 λεπτά διάδρομο που ίδρωσα κ ολας για να χάσω μόνο 110 θερμίδες μόνο! Τι είναι 110 θερμίδες? Ούτε ένα μικρό σακουλάκι πατατάκια! Πόσο εύκολα τις παίρνεις και πόσο δύσκολα τις χάνεις γαμώτο? Τέσπα θα κάνω τη καρδιά μου πέτρα προς το παρών!

Αχ και τώρα πρέπει να διαβάσω Αγγλικά ,πόσο βαριέμαι!! Γιατί δε τα κανα τότε που έπρεπε? Για να τυραννιέμαι στα 27?? Θα φτιάξω και γω λοιπόν μια κούπα καφέ, α και να θυμηθώ να πάω στα coffe way θέλω απεγνωσμένα μια καινούρια γεύση καφέ!

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Καλημέρα.... όλη μέρα!


Καλημέρα ,Καλημέρα!! Νομίζω πως θα ναι καλή η μέρα σήμερα. Επιτέλους αρχίζω να κοιμάμαι τα βράδια οπότε ξυπνάω με καλή διάθεση! Άκουσα βέβαια και τι φίλη μου τη Λίτσα να λέει τον Κριό, δεν έβγαλα και πολύ νόημα αλλά το θέμα είναι οτι εγώ νιώθω καλά οπότε κάτι καλό θα είπε και το Λιτσάκι!
Το Σαββατοκύριακο πέρασε εκνευριστικά ήσυχα, σε σημείο απίστευτης βαρεμάρας. Το μόνο που κάναμε ήταν να μας τρέχει ο μεσίτης από σπίτι σε σπίτι να ακούω εξωφρενικές τιμές και να παθαίνω το κάτι της μου! Μ' αρέσει που λένε οτι οι τιμές των σπιτιών θα αρχίσουν να πέφτουν! Μούφα!
Σήμερα λοιπόν ξύπνησα με πρόγραμμα! Έχω κάτι δουλίτσες και λέω μαζί μ αυτές να βάλω στο πρόγραμμα και μια περαντζάδα απο ένα μικροβιολογικό, να αφήσω ένα βιογραφικό μου .Ντρέπομαι απίστευτα Χριστέ μου! Νιώθω και μια ανασφάλεια ως προς αυτο! Τεσπά!
Λέω επιτέλους να πάω και γυμναστηριάκη, τέλος της εβδομάδας έχω ένα γάμο στη Κρήτη και όπως πάντα τελευταία ώρα θυμήθηκα να γίνω fit και να τρώω τονοσαλάτες για μια βδομάδα! Ε! Δε μπορεί μια κοιλιά φλάτ θα τη κάνω! Είναι και αυτές όλες κορμάρες, που να πάω! Οπωσδήποτε γυμναστήριο σήμερα. Α! και το βράδυ έχει θεατράκι. Αύριο οπότε θα έχουμε το ανάλογο ποστ! Άντε Καλημέραααα!

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Μπακαλόγατος!





Επιτέλους αρχίζει ο θεατρικός χειμώνας, τι καλά !Αν είναι για κάτι που χαίρομαι στο οτι έρχεται χειμώνας είναι για αυτές τις εξορμήσεις. Για τις βραδιές που θες να κρυφτείς μέσα σε μια αίθουσα και να σε παρασύρουν οι ηθοποιοί σε έναν άλλο κόσμο. Άλλες φορές να θες συνεχίσεις να είσαι εκεί και άλλες να λες τη τυχερός που είμαι εδω που είμαι. Ελπίζω και φέτος να μας χαλαρώνουν.
Αυτή τη φορά στάση, Θέατρο Μουσούρη ,Μπακαλόγατος ! Μια και πέρσι δεν προλαβαίναμε εισιτηριάκη να δούμε είπα να είναι το πρώτο που θα ανοίξει την αυλαία μου.
Έτσι λοιπόν παίρνω αυτή τη φορά τη φιλενάδα μου τη Μάρω ,βάζουμε τα ψηλά μας ..και να μαστε!
Ένας Φιλιππίδης αναμενόμενος για την καλή κριτική! Ένας Ζήκος όλα τα λεφτά μια και καπελώνει όλους τους υπόλοιπους και ένας Τσαλταμπάσης φοβερός! Αυτός ο ηθοποιός νομίζω κάνει μόνο για κωμωδία ή μάλλον είναι ο ίδιος κωμωδία! Όσον αφορά τη Θάλεια Ματίκα ωραία κοπέλα ρε παιδιά αλλά δεν με πείθει, δεν με πείθει και απορώ πως και τόσες σειρές κάνει στη τηλεόραση, πως?? Ίδια σε όλους τους ρόλους, ίδια! Μήπως παίζει τον εαυτό της η κοπέλα?
Γενικά σα παράσταση θα την πρότεινα και γω με τη σειρά μου, είναι καλή για ένα Σάββατο βράδυ απλά έλεος όχι και τόσος ντόρος που έγινε πέρσι με τα εισιτήρια! Πολύ κακό πια..
Είναι μεγάλος ακόμα ο χειμώνας!

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

.

Μετά απο μια κρίση ,το φάρμακο είναι τα ψώνια.Είπα να πάρω κατι μουντό ανάλογα με τη ψυχολογία μου δηλαδή!



Και κάτι να το συνδυάσω!Δε τρελλάθηκα κ ολας






Ομως αυτό που μου άρεσε πραγματικά

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

....



Νιώθω πάλι τη ξινίλα του χωρισμού! Πόσο τρομάζω στην ιδέα οτι πλησιάζει, χριστέ μου δε θέλω να το νιώσω πάλι! Πώς προφυλάσσεσαι απο αυτήν όταν ξέρεις οτι αργά η γρήγορα δεν υπάρχει άλλη λύση. Τρέμω και πάλι στην ιδέα αυτού του πόνου, της ανασφάλειας, το ξεσυνήθισμα ,το πάλι από την αρχή! Ωραίο είναι το πάλι απο την αρχή αλλά ο πόνος που πρέπει να περάσεις για να ρθει αυτό και δεν είμαι σίγουρη οτι το θέλω!
Μπορεί να βγεί κάτι να μου πάρει τον πόνο? Μέρες με τριγυρίζει σα γρίπη αλλά τώρα σιγουρεύομαι οτι όλα τείνουν εκει.