Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Ατιμη κοινωνία!!

Ώρες ώρες πιστεύω οτι και ο θεός ΝΔ είναι!!
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί σε κάποιους ανθρώπους ο θεός τα φέρνει τόσο ευνοϊκά ώστε να έχουν δικά τους σπίτια, επιχειρήσεις, κληρονομιές αυτοκίνητα και τα τοιαύτα και σε άλλους να τα δίνει με το σταγονόμετρο!
Με αφορμή έναν καθαρισμό που ήθελα να κάνω σήμερα έκλεισα ένα ραντεβού σε μία κοπέλα για την οποία είχα συστάσεις! Λέω δε τη δοκιμάζω τη κοπέλα, νέα σχετικά είναι , καλό είναι να δίνουμε ευκαιρίες σε νέους όπως θα ήθελα και σε μένα να έδιναν, αν και δεν έγινε αυτό!
Πάω τελικά σήμερα σtη κοπέλα, ένα σχετικά όμορφο χώρο αντικρίζω με αρκετό επαγγελματικό εξοπλισμό και μία κοπελίτσα που φαινόταν αρκετά μικρή!
Ξεκινάμε λοιπόν τη διαδικασία τη γνωστή και παράλληλα μιλούσαμε. Κατά τη διάρκεια του γνωστού πασαρίσματος νέων θαυματουργών θεραπειών τη διακόπτω και τη ρωτάω σχετικά με τις σπουδές τις , την προϋπηρεσία της και για το πως και έκανε αυτό το άνοιγμα σε τέτοια ηλικία των μόλις 25 ετών και μάλιστα με ήδη 2 έτη λειτουργίας του ινστιτούτου!
Φυσικά και η κοπέλα μου απάντησε για να κάνεις αυτή τη δουλειά πρέπει να χει γερή τσέπη ο μπαμπάς!! Το διαμέρισμα είναι δικό τους ,της το παραχώρησαν και της πήραν όλο τον εξοπλισμό που δεν είναι και μικρός και τη βοήθησαν και στο ξεκίνημα που λογικό είναι να μην ήταν ο κόσμος σε ουρά!
Οπότε εκεί και όχι μόνο εκεί τι μπορείς να πεις?
Όταν σήμερα περπατώντας στο δρόμο αντίκρισα μια μάνα και όχι επαγγελματία ζητιάνα ,αυτά πλέον τα καταλαβαίνουμε, που είχε βγει για ελεημοσύνη μαζί με τα 2 της παιδιά , είχαν στρώσει χαρτόκουτα και καθόντουσαν όλοι μαζί και περίμεναν...

4 σχόλια:

Aντώνης είπε...

Εκεί στα χαρτόκουτα να δεις μπάζες που κάνουν μερικοί επαγγελματίες επαίτες. Όσο για το αν ο Θεός είναι ΝΔ, μάλλον προσαρμόζεται κατά περίσταση στις ανάγκες μας, στα πιστεύω και στους στόχους μας...

Ανώνυμος είπε...

Κιάρα δες το από άλλη οπτική.
Η κοπέλα αυτή (μάλλον οδοντίατρος από ότι κατάλαβα, μιας και δεν το αναφέρεις ο επάγγελμα) σπούδασε κάπου 5-6 χρόνια και πήρε το πτυχίο της χωρίς μεγάλη καθυστέρηση, ενω θα μπορούσε να κάνει μία μεγαλύτερη φοιτητική ζωή, εκμεταλλευόμενη τα λεφτά του πατέρα της.
Παρ'όλα αυτά προτίμησε να ξεκινήσει να δουλεύει και να μπει στην επαγγελματική ζωή έστω και με τα λεφτά του μπαμπά.
Δηλαδή τι να έκανε η κοπέλα, να έβγαινε στο πεζοδρόμιο και να έκανε έρανο για να ανοίξει οδοντιατρείο;

Kiara είπε...

@maroulakos
Αισθητικός ήταν! Συμφωνω σε αυτα που λες αλλα αν το δεις και συ απο την άλλη πλευρα , αυτά τα παιδιά όσο και να θέλουν πως θα σπουδάσουν και πως θα ξεκινήσουν! Δε μιλάω συγκεκριμένα για τη κοπέλα απλά μεσα σε μια μέρα είδα τις 2 πλευρές της ζωής!!
Σκέφτομαι οτι τελικά κάποιοι έχουν "αστρο" στη ζωή και κάποιοι άλλοι έχουν ομπρέλα!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Νομίζω ότι ο Αντώνης στο σχόλιο του, τα είπε όλα.
Καλό βράδυ.